11. 12. 2014.

Zepter Apart Hotel u centru Beograda

U strogom centru Beograda, Terazije 10, otvoren je Zepter Apart Hotel - prijatnog ambijenta i vrlo funkcionalan u zgradi iz tridesetih godina. Zgradu je projektovao čuveni arhitekta Đorđe Đorđević.  Ono što ga izdvaja od ostalih je i korišćenje Zepter proizvoda (aparata, uređaja...).



Hoteli su i te kako potrebni Beogradu jer se baš u njemu organizuje više kongresa nego u Nujorku i Los Anđelesu. Beograd je centar kongresnog turizma. Kongresni turista se u Beogradu zadrži u proseku 3,3 dana, a svakodnevno potroši od 400 do 450 evra (www.politika.rs).


Od svih grana turizma - kongresni je najunosniji. Sledeće nedelje će se održati samit Kine i 16 zemalja centralne i jugoistočne Evrope. Očekuje se zarada od 2,5 miliona evra. Samit će biti održan u "Sava Centru" koje može da ugosti 3.700 učesnika kongresa - što je prednost Beograda u odnosu na konkurenciju u ovom delu Evrope.

Tu prednost bismo mogli uskoro i da izgubimo jer Zagreb i Budimpešta grade velike kongresne centre. Pored ekonomske koristi, grad postaje i centarseta u oblasti okupljenih profesionalaca - uglednih ljudi koji utiču na javno mnjenje u svojim zemljama i poboljšavaju naš imidž.

Kandidaure se predaju godinama unapred, sada se bukiraju skupovi za 2017. i 2018. godinu.









 
 
 

 
 

 
 

 





 

 




 

2 коментара:

Анониман је рекао...

Zasluzujes ručak za ovaj članak. M

Dunja Style је рекао...

Hvala :-)

Translate