26. 12. 2013.

Srećna Nova 2014. godina!


Biram čestitke, sve su lepe. Ne znam koju da odaberem. Obožavam knjižare - dobre knjige, lepe sveske, olovke, ukrasne papire, čestitke... Danas svi žure, čestitaju praznike i šalju čestitke elektronskim putem. Dobro, to i ja radim, ali ih šaljem i poštom. Smajli!

Odabrala sam čestitke, stojim na kasi i podsećam kome koju da pošaljem... hm... o ne, zaboravila sam jednu da kupim! Sve su tu. Prolaznost života je neminovnost a čestitke me na to podsete.
Euforija iščekivanja nove godine me uvek obraduje. Volim gužvu na ulicama, nakit koji šljašti i ukrašava Beograd, slatkiše na trgovima, posebno gumene gliste koje kupim na Trgu a zatim nudim u „Butik“-u (Ana, Jovana). Posebno me obraduje Novogodišnji vašar ali nekako ne stižem da ga posetim kao ni da se klizam. Marija, oprosti! Smajli! (Jovana)



Svi smo mi lajsne u nekom trenutku (Miša) i pokušavamo da sledimo već isplanirano, ne trčimo na više strana (mama), usredsredimo se na jedno (Ivan) i težimo ka ispunjenu istog kako nam pažnju ne bi nešto drugo zaokupiralo i odložilo ispunjenje cilja. Nadrljamo kada nam se ipak vuždi (Teja), ne želimo da odbijemo pozive na eventove (Tanja, Ljuba) pa žurimo da nešto sašijemo i uživamo. Naravno da se sređujemo, ne želimo da nam žice ispadnu i izgledamo poput kineskog kišobrana (Ana). Zapeta. Tačka!

Nadamo se da će nam sledeća godina biti bolja, sjajna i inspirativna (Vuk). Težimo ka tome da budemo hrabri, čuvamo i volimo ono što imamo, da se što više grlimo i ljubimo (Gaga)! Čuvajte svoj "prvi red" voljenih osoba i ne dozvolite da neko nezasluženo upadne i zauzme mesto koje mu tu ne pripada! Smajli.
Najlepši deo godine čini sticanje novih prijateljstava, posebno ukoliko su te osobe vama veoma različite. Prilikom upoznavanja ne brzajte sa zaključcima i sa predrasudama o umetnicima i pesnicima. Možda i sa njima uspostavite dobru komunikaciju, objasne vam neke stvari i shvatite koliko su oni zanimljivi, ludi a i možda vam objasne kako neke stvari funkcionišu iz njihovog ugla. Ostaje vam samo da se smejete! (Milka) 

Stara prijateljstva sebično čuvamo. Posebno mesto u našem srcu imaju ona iz detinjstva! (Nena, Tijana, Anja)

Volim kada su prijatelji otvoreni i kada nema tabu tema (Dragana, Milka, Aleksandra, Gorana, Mikloš). Tada je i najzanimljivije. Ko voli lažno moralisanje? Iskrenost je ipak najslađa. Nekada vam ne odgovara a nekad vas dovodi do suza jer je toliko smešna da vas zaboli stomak (Milanka).
Nalazimo se u poplavi užasa (da ne kažem moru) silikona i gluposti. Bljak! (Mija) Učenje je veoma bitno! Lepota je prolazna. Budite chicy chicky lady (Nina) spolja i iznutra. Hranite se zdravo! (Daniela)

Ne može ni da vas privuče samo lepota, ipak je mozak polni organ (kraljica) koji vas zaintrigira, nervira, izluđuje, obraduje, privuče, odbije, zacrveni. Usavršavajte se stalno. Učite čitajući, posmatrajući, osluškujući. Obožavam da razglabam o marketinškim temama (Andrea, Jelena, Anita, Milica, Jelica). Uvek me nasmeje podsećanje na pekaru „Toma“ i njihovo diferenciranje u odnosu na konkurente. Opasna je, sve primeti. 

Ekonomista sam, da. Zašto se ne bih bavila i modom?? Nisam šnajderka, ekonomista sam ali ću ipak i dalje šiti! (Milan) Ni**a that fashion! Versace, Versace, Versace! (Mićko) J**O MAJKU! (Kaća) 


Volim da razmenjujem iskustva, zapažanja, svoja razmišljanja i ideje sa ljudima koji su zaljubljeni u svoju profesiju. Neki vole da to rade svesno a neki pak nesvesno. Nesvesno rade oni koje posmatram pomno i ćuteći mi sve kažu iako ne žele i prave se face (ne imenujem). Smajli!

Ništa nije slučajno, sve je bitno i pažljivo osmišljeno (profesor).  Razgovori o događajima me oduševljavaju i uvek nasmeju. Da ne pominjem prašinu sa jednog eventa. Smejem se i sada... Ni svadbe nisu za podcenjivanje!

Prisetim se i „Krika“ i shvatim da „nestade svaki glas osetih da prestaje, i proleću proleća, niko ne diše, gigant nastaje...“ (duša). 

Pristanite da budete ono što jeste a ne ono što drugi očekuju od vas. Živite punim plućima! Gorivo koje nas pokreće čine: ljubav (Ivan), uspeh i kreativnost (Veki, Pilo, Kiso, Nemanja, Dragan). Ljudi su stvorenja navika, menjajte ih sve dok ne postanete u potpunosti zadovoljni. Ne budite ni preterano kritični prema sebi. Menjajte često i frizuru ako želite. Šišajte se često (Mićko), uvijajte (Andrea) jer sreća postoji samo u sadašnjem trenutku. Oslobodite se svega onoga što vam truje sadašnjost i drži vas vezane za prošlost! Praštajte jer ukoliko oprostite, idete putem oslobađanja od prošlosti. 

Recite jasno i glasno šta želite! Nemojte zvučati kao promukla koza! (Mikloš)

Budite umereni jer uvek postoji optimalna vrednost preko koje sve postaje toksično, šta god to bilo: kiseonik, san, psihoterapija, filozofija (Betson). 

Kažu da se dobija nazad ono što smo poslali. Budite pozitivni! Osluškujte svoj „stomak“ i verujte intuiciji. (Ivana) Oslobodite se svega onoga što vam crpi energiju i budi neraspoloženje. Budite tolerantniji okrenuti ka rešenju a ne ka problemu.

Kako se osećate je vaša odgovornost. Imate pravo na sebe, svoje vreme i zadovoljstva. Prvo se vi osećajte ispunjeno i zadovoljno, i tek tada možete da dajete drugima.
Postavite ciljeve i budite odlučni u ostvarenju istih sa duboko usađenom vrednošću zbog koje nešto radite kako ne bi sve ostalo na nivou želje. (Dragana)

A kada se prisetite nekoga koga više nema, setite se da smo uvek povezani sa našim precima. Naša tela nose uspomene na one koji su živeli pre nas, da li u odlikama tela ili osobinama koje su urezane u našu dušu. Imamo malo kontrole nad onim što nam je dato. Mi smo samo „mali voz“ koji „žuri...kroz daljine...“ a „tamo, negde stane, stigne...“
  

Želim vam srećnu Novu 2014. godinu! Uživajte u praznicima, slobodnom vremenu, voljenim osobama, dobroj knjizi a nadam se i lepom vremenu!

 



2 коментара:

Andrea је рекао...

Divna Dunja, hvala na cestitki. SRECNI PRAZNICI! Uzivaj i radi sve ono sto ispunjava tvoju dusu i srce i u 2014! :*

Анониман је рекао...

:-) eeee....V B

Translate