27. 5. 2013.

Dunja Style & Retro Chic @ Mikser bazar, Mikser festival 2013

 Haljine Dunja Style možete pogledati i na predstojećem Mikser festivalu u okviru Retro Chic-a (udruženja dizajnera). Detalje možete pogledati u nastavku post-a.


"Mikser festival 2013 je peti, jubilarni i drugi koji se održava u Savamali od 28. maja do 2. juna 2013. godine. Ovogodišnja tema korespondira sa samim kvartom, koji suštinski određuje prirodu delovanja kulturne organizacije Mikser, koja odnedavno ima svoje stalno boraviše u Mikser House-u (Karađorđeva 46)."
Dunja Style haljine

"Za vreme turske vladavine nad Beogradom, sve do početka devetnaestog veka, Savska obala je bila potpuno pusta, i zvala se Savska jalija ili češće kafanska mahala. Trgovina u Beogradu odvijala se na tri mesta. Roba na veliko za široku potrošnju prodavala se na Zereku. Na Varoš-kapiji su bili sitni dućani i piljarnice, a u Savamali bio je smešten uvoz-izvoz, takozvana Mala pijaca. Mesto ove pijace bilo je na uglu Karađorđeve i Travničke.

Manje je poznato da je možda baš prva reklamna poruka nastala baš na Maloj pijaci i ona je glasila: „Prvo i prvo – javorovo drvo, drugo i drugo – potrajaće dugo, treće i treće – slomiti se neće: kašika laka za svakog seljaka!“


Mikser Bazar i ove godine u Savamalu vraća stari pijačni duh u modernom ruhu. Mikser Bazar je mesto na kome se razgovara, komentariše, cenjka, dobacuje, upoznaje, razmenju se mišljenja i iskustva."

Program ovogodišnjeg Mikser Bazara koncipiran je u tri celine: Design Market, Vintage Market i Mikser Design Food.

Design Market – 28, 29. maj
Vintage Market – 30, 31. maj
Mikser Design Food – 01, 02. jun


Radno vreme Mikser Bazara je od 17-21h radnim danima i vikendom.

Lokacija: Travnička ulica, Savamala
Dunja Style & Retro Chic će se ove godine predstaviti na Mikser festivalu u okviru Design i Vintage Marketa od 28-31. maja i to sa najnovijim kolekcijama unikatne garderobe, nakita i modnih detalja za aktuelnu sezonu Proleće/Leto 2013., kolekcijom autentične vintage garderobe i obuće iz 70-ih i 80-ih g. 20 v., kao i sa slikama, fotografijama, pločama, kasetama i sl. "antikvarnim" predmetima. Pored autentičnih vintage komada, izložićemo i naše unikatne redizajnirane komade i modele inspirisane vintage modom.
Novitet iz naše radionice su dekorativni i upotrebni predmeti kao što su slike, kutije, podmetači, bookmarkeri, magneti i broševi izrađeni od kvalitetnih materijala, sa vintage i retro motivima, rađeni tehnikom "decoupage". Kolekcija ovih radova pod nazivom "Love Vintage" biće premijerno predstavljena široj publici na Mikser festivalu.



Dobrodošli!
 

Love,

Dunja Style

Нема коментара:

Translate