28.05.2013.

Black & White by Dunja Style / New dresses / 2013

Jedna od najlepših crta svakog bića je kreativnost; sposobnost da dizajnira, oblikuje stvari i konstantno stvara nešto novo i time se usavršava i razvija desnu hemisferu mozga.

Sam proces stvaranja je čaroban. Nisam dizajner koji mora prethodno da uradi skice modela, vadi krojeve, bira materijale a tek onda da usledi izrada i šivenje samih materijala.

Ono što me prvenstveno inspiriše su sami materijali kao i trendovi predstojeće sezone. Naravno, u skladu sa mojim ukusom i senzibilitetom.

Kada uđete u prodavnicu materijala i ugledate ih, prislonite na sebe, pogledate u ogledalo, odmah shvatite čemu je taj materijal namenjen (za koji odevni predmet, konkretno).

Tako je i nastala mini kolekcija haljina "Black & White". Trenutno je moderna kombinacija crne i bele boje, što možete i sami pogledati u raznim časopisima i u raznim izveštajima sa modnih revija svetski poznatih dizajnera. S obzitom da je dizajniranje odeće moj hobi, ne može se ni očekivati (za sada), da kreiram i predstavim veći broj modela, već par.


Koliko volim pločice, možete videti time što su ponovo prisutne na haljinama. Smatram da ovakav vid obeležavanja Dunja Style kolekcije najbolji.


Za detalje se odlučujem tek nakon sašivene haljine. Imam običaj da čuvam razne prelepe čipke, satenske trake i ostale detalje za koje znam da mi mogu zatrebati.


Prilikom stilizovanja, na glavi sam modelima stavila u kosu broševe, aludirajući na fenomenalne fascinatore, koje i sama volim da nosim jer su očaravajući i uvek plene pažnjom. Desi se da me par ljudi, najčešće devojke, zaustavljaju na nekom događaju samo da bi pohvalile fascinator, što je divno. Nisu sve devojke ljubomorne i vole da udele devojci kompliment što me oduševljava i zahvaljujem im se ovom prilikom još jednom. Hvala i divnom Draganu i ukazanom poverenju. Dragan je kreator fenomenalnih fascinatora koje sam pominjala na svom blogu ali i nastavljati sa pominjanjem. Nemoguće je ne nositi ih! Njegova facebook strana - Blackbirdfield Fascinators


Kada se već zahvaljujem, da se zahvalim i porodici kojoj uvek prećutim da ću izlagati, jer su naravno knjiga i fakultet uvek na prvom mestu i ne bi trebalo zapostavljati ga, ranije osnovne studije, a sada master. Bitno je da me na kraju uvek podrže. Ivanu posebno hvala (moa).

Ovoga puta na prodajnoj izložbi Retro Chic-a, revija nije bila predviđena, ali kako uvek volim da se nešto dešava i bude propraćeno mojim prijateljima i saradnicima, organizovala sam je. Prvog dana, kao i prošli put, održana je sa početkom u 19.30h. Hvala modelu Slađani Simić (budućem diplomiranom ekonomisti) koja je podučila devojke i osmislila kuda će drugarice / diplomirani ekonomisti hodati, uz moje predloge i sugestije. Fotografije su vam dovoljan dokaz da i te kako ima lepih i pametnih devojaka. Hvala Ivani, Nataši, Marini, Slađi i Mirjani! 
 
Sa divnim, talentovanim fotografom - Smiljkom Boškov, koja je i napravila ove divne fotografije. Možete pogledati njene fotografije na društvenoj mreži - facebook - Smiljka Boskov photography ili na njenom blogu - Smiljkinblog.

Nakon izlaganja haljina u galeriji Eurocentar, u tržnom centru Eurocentar (Makedonska 30), odlučila sam se za Mikser festival, u okviru udruženja Retro Chic.

Detaljnije o sledećem izlaganju pročitaćete u sledećem postu.
Ne zaboravite da stvarate, to vam uvek toplo preporučujem. Nikada nemojte prestati da crtate, slikate, pevate; pišete pesme, sastave na neku fenomenalnu temu; stalno se usavršavate, ceo život čitate, učite!

Više slika sa prodajne izložbe i revije možete pogledati na facebook strani Dunja Style - https://www.facebook.com/pages/Dunja-Style/195333650551642,  kao i na facebook profilu Dunja Styletro -  https://www.facebook.com/dunjastyleheart?fref=ts.Love,

Dunja StyleНема коментара:

Translate

Дошло је до грешке у овом гаџету