30.04.2014.

Predstavljeni prestižni fakulteti za dizajn u Novoj Iskri

Nemestic Studio i Style.rs predstavili su u ponedeljak prestižne fakultete dizajna, vizuelnih umetnosti, komunikacije i mode u inostranstvu, u dizajn inkubatoru - Nova Iskra.


Predstavljanjem Relje Bobića, program menadžera dizajn inkubatora, otpočeli smo prezentaciju. Nakon što sam predstavila fakultete, kao novinar saradnik internet magazina style - projekat Nemestic studija, o svim ostalim detaljima, prisutne je informisala Tatjana Đorđević, predstavnik Nemestic studija i glavni urednik internet magazina style.rs.


Svi zainteresovani imali su priliku da se upoznaju sa studijskim programima, načinom studiranja i različitim studentskim iskustvima na najuticajnim fakultetima: Istituto Marangoni, Istituto Europeo di Design IED, Nuova Accademia di Belle Arti NABA, Domus Academy, MHMK Macromedia University for Media and Communication i Scuola Politecnica di Design, fakulteti koji imaju predstavništva u Italiji, Španiji, Francuskoj, Engleskoj, Nemačkoj i Brazilu.Na ovim fakultetima dostupne su trogodišnje, master i specijalističike studije, kao  i letnji profesionalni kursevi. Među ponuđenim kursevima, posebno se ističu kursevi kao što su - interior design, product design, graphic design, 3d animation, global design, transportation design, fashion design, fashion stylist, fashion photography, fashion&luxuary brand management, brand communication, film and television, media and communication design  i mnogi drugi kursevi o kojima se možete informisati na sajtu www.studiranje.net.

 

Prezentacija je osmišljena kao interaktivno predavanje gde su svi zainteresovani studenti na licu mesta mogli da saznaju sve o programima studija, organizaciji predavanja, selekciji studenata za upis, pripremi portfolia i projekata za stipendije.Nova iskra je jedinstveno mesto susreta vodećih kreativnih profesionalaca, i kompanija otvorenih ka inovativnim pristupima poslovanju i razvoju proizvoda.

Nova Iskra upravlja dizajnom i primenjuje inovacije u cilju ostvarenja novih vrednosti u sferama kreativnog poslovanja, edukacije, društvenog razvoja i jačanja lokalnih zajednica.

Svestrana platforma koristi proces dizajna kao polazište za razvoj ideja, projekata i usluga koje rešavaju probleme, a razvijaju ih jedinstveni, transdisciplinarni timovi sačinjeni od vodećih stručnjaka, profesionalaca i kreativaca.


Nova Iskra koristi progresivne ideje i iskustva iz kreativnog domena kao sredstvo za jačanje, unapređenje i razvoj malih i srednjih preduzeća, javnog sektora i društva u celini. Odlučni u svojoj misiji da afirmiše mlade talente, i da im pružimo priliku da budu vodeći akteri promena i lokalnog ekonomskog rasta, zajedno sa kompanijama, preduzetnicima i liderima.

Zahvaljujemo se svima koji su iskazali želju za studiranjem na ovim prestižnim fakultetima i prisustvovali predstavljanju istih kao i zaposlenima u dizajn inkubatoru Nova Iskra,

Dunja Style

Нема коментара:

Translate