11. 9. 2017.

Čuvar vatre: Dunja Style nakit #DunjaStyleJewelry

Verujem da ideje dolaze u trenutku između sna i jave. Kada nemo zurimo u zid, bez povezanih misli, zamišljamo sebe u određenoj situaciji, noseći to nešto sa detaljima, nakitom. Taj trenutak koji me, pored ostalih, ispunjava, koji mi doji srce večitom inspiracijom. Inspiriše i muzika - zavodljiva melodija, koja nas tera na oživljavanje slike u glavi kako igramo, hodamo,... noseći to nešto naše, dizajnirano, ručno napravljeno, najvredniji deo sebe. Zamišljamo staklasti pogled zaustavljen na komadu nakita.. Zurimo u zidove ne uspevajući da zaspimo zbog ukusa novog dizajna u ustima.



On visi, klizi po koži, ističe taman ten, sija, inspirativno iskombinovan topi posmatrača kao kocka leda na vrelom pesku; on onda tinja, i povetarac ga može raspaliti ako dune u dobrom smeru i čekaće samo trn koji će ga ubosti jedva primetno, ali dovoljno da se prodrma i pokrene.

Kada manjka inspiracije, isto je kao kada gitari nedostaje jedna žica, njeno prazno mesto na vratu zjapi kao rupica u dečjem osmehu kada ispadne prvi zubić. I svima treba baš ta žica, jer bez nje svaka melodija pogrešno zvuči. Nestvarajući, moja sreća biva okrnjena i to nikom ne prija. Miris nostalgije potopio bi sve što pokuša da zamiriše na sreću a tuga bi promicala između reči.

Zaigra li vam iskra koju je nešto davno ugasilo na moj dizajn, ideju, obraduje me. Sedimo često u središtu uskovitlanih koraka nepoznatih ljudi koji pletu oko nas gustu mrežu tragova prolaznosti. Mrežu izuvijanih niti različitih života, koje se sudaraju, sapliću i hrle dalje u potrazi za izlomljenim delićima sreće ne primećujući ljušture sličnih sebi, koje možda nose baš te komadiće. Koliko dodira, a niko da se dotakne. Ne prestaje priča, a ništa se ne čuje. Svud vrvi od pogleda, a svi su nevidljivi.

Od sveta je najlakše pobeći. Od čega je teže? Od sebe. Svaki veliki marš počinje jednim malim ponosnim korakom. #DunjaStyleJewelry ima težinu baš zato što verujem u sve to. Najjači je strah od gubljenja sebe, od izdaje snova i napuštanja ideala. Imam neku svoju maglu i tumaram po njoj kao da mi je u glavi sve čisto; trudim se da zadržim tu magluštinu blizu i da joj ne dam da se raspline. To tako samo iz mene izbija, možda se i oseća u svakoj prilici da se u mojoj glavi valja neka posebna priča, stvara neka nova ideja. Tako čuvam vatru - konstantno u glavi kreiram i stvaram! Hoću da vidim da sam upalila vatru i u vašim glavama. Vatru koju ćete i vi podstaći u nekim drugim ljudima. I tako lančano. Da proživimo snove. Svako svoje.

Kada nešto silno želiš, tada imaš vatru u sebi. I što jače za tim žudiš, sve više goriš iznutra. Ali tu vatru moraš da čuvaš. Da se ne ugasi. I ako dovoljno dugo i snažno želiš onda će to da se desi.

Ostvarivo je onoliko koliko sami verujemo da jeste. U životu je potrebno samo da imaš cilj. I da ideš ka njemu. Nekad brže, nekad sporije. Ali da si uvek na tom putu. Hajde svako od nas ko želi isto, neka probudi deset ljudi. I ti probuđeni, neka svako nađe svojih deset. Pa dalje još novih i novih... Svako to da uradi na svoj način. Onim u čemu je najbolji. Svojim primerom. Čovek može da bude srećan samo kada je zadovoljan samim sobom. Ispunjen što čini dobru stvar, što vredi i napreduje.

Gurnula sam kapiju i ušla u dvorište ostvarenja svojih želja. Počela sam da kreiram svoj nakit. Kakvi li nas snovi tek čekaju??





Inspirisano romanom Dejana Manojlovića "Čuvar vatre".

Dunja Style nakit na Instagramu, Facebooku.

1 коментар:

Unknown је рекао...

Respect 👊

Translate