18. 8. 2015.

B. Entrup: Stilovi šminkanja

U knjizi "Našminkana za 10 minuta" opisana su čak 50 stilova šminkanja. Opredelila sam se za par koji su mi najlepši i koja ću podeliti sa vama - stilovi koji su klasičniji ali i letnji koji je trenutno aktuelan.



Tokom proleća i leta okrenuli smo se sedamdesetim XX veka. Sada polako zalazimo u šezdesete i "konzumiramo" ono najbolje kada je u pitanju moda i stilovi šminkanja. Pored letnjeg stila i stila '60-ih, pogledajte i ostale koji su meni interesantni. Primetićete da su odabrani stilovi sa jačom šminkom za oči dok su usne prirodnih boja i svetlije. Tako se i šminkam najčešće.

Nisam koristila tamnije karmine - aktuelne nijanse poput bordo. Postoje boje karmina koje nikad ne izlaze iz mode. Takav je na primer, crveni karmin - odličan i jako prefinjen, ukoliko se opredelimo za svetlu senku i ajlajner/kreon.

Opredelila sam se za sledeće stilove:
1. Leto - letnji jer volim tamniji ten, lako se postiže i izgledaćete atraktivno !
2. Nežni jorgovan - izgledaćete vrlo senzualno i prefinjeno, sa stilom. Odlična ideja - koristiti senku i kao karmin.

Nije loše koristiti kombinaciju karmina i svetlijeg korektora u stiku - postiže se mat efekat, dobija blaža nijansa od originalne boje karmina, idealno za dnevnu varijantu; Tako uvek i nanosim karmin i postižem efekat baršunastih usana.

3. Stil šezdesetih - nikad ne izlazi iz mode i uvek je efektan, sexy. Ovaj trend primenite i na odevne predmete.
4. Savršena linija - saveti kako da izvučete pravilno liniju sa ajlajnerom i trik za odličan efekat sa karminom.

Uživajte u šminkanju a u isto vreme se i zabavite !





Нема коментара:

Translate