16.06.2015.

Par saveta pre šminkanja

Možda nismo profesionalni šminkeri ali volimo kada nam neko otkrije jednostavne tehnike za brzo i lako nanošenje šminke. Saveti i trikovi su uvek dobrodošli - što potvrđuju mnogi snimci na tu temu. Najviše ih ima na YouTube kanalima raznih profesionalnih šminkera i beauty blogera. Preferiram Instagram klipove jer su jako kratki a šminkanje odlično pojašnjeno.

Neki rade više časova za kompjuterom, drugi i slobodno vreme provode sa mobilnim/tabletom...u rukama. Oči se manje zamaraju čitajući. Ne znam da li ste čuli za savet: protrljajte šake tako da se ugreju; stavite dlanove na zatvorene oči i tako napravite mrak. Odmarajte na taj način oči par minuta. Kada osetite umor, ponovite postupak.

Zamaraju me ekrani. Zbog toga rado biram časopise i knjige. Tako oči i odmaram - čitam knjige u pauzama.

Upravo iz tih razloga otpočela sam saradnju sa izdavačkom kućom Laguna. Ovoga puta, predstavljam vam knjigu Borisa Entrupa "Našminkana za 10 minuta". Oni koji me prate na društvenim mrežama znaju o kojim knjigama ću pisati na blogu.

Pre šminkanja, potrebno je da znate šta vam je potrebno za negu lica i koje četkice za šta služe.

Za negu kože potrebno:
1) Tonik
2) Piling maska
3) Gel ili pena za čišćenje
4) Antirid
5) Tuferi od vate i vlažne maramice
6) Mleko za čišćenje
7) Maska za lice
8) Štapići s vatom
9) Hidratantna krema

Pre i posle nanošenja šminke najvažnija je nega kože. Nakon uklanjanja šminke, savetuje se umivanje lica. Trenutno koristim Eucerin micelarnu vodu. Odlična je jer je koristim i za čišćenje lica.

Svake tri do četiri nedelje odmorite kožu tako što po nekoliko dana nećete nanositi podlogu, kreme ni mleko za čišćenje šminke, savetuje Boris u svojoj knjizi. To omogućava prirodan oporavak zaštitne barijere vaše kože.

Na fotografiji se nalaze četkice i pribor koji su vam potrebni za 50 načina šminkanja koji su prikazani u knjizi.

Sledeći post ću posvetiti trikovima za oblikovanje obrva ali i za par načina šminkanja koji su se meni najviše dopali.

Нема коментара:

Translate