23. 11. 2011.

Ah te torbe!


Zapravo, trebalo je novi post posvetiti krznenom pravom malom čudovištu Ali kako nije gotovo, uleću nove stranice sa meni omiljenim modnim detaljima.

Birkinka je model ručno pravljene torbe francuske modne kuće Hermes. Dobila je ime po engleskoj glumici Džejn Birkin. Koža je tipično od koze, dok je najskuplja od morskog krokodila. Metalni delovi torbe (kopče, ključevi, ključaonice) su od plemenitih metala (od zlata, platine), dijamanti se ugrađuju po želji. Trenutna cena torbi je oko 9.000 dolara.

Postoje razne priče ali ona najpoznatija je da je tokom jednog avionskog leta 1984. godine pored Jane Birkin sedeo Dumas, direktor modne kuće Hermes, pa je video kada su Jane iz male torbe sa potpisom Hermes ispali brojni papiri i stvari. Dumas je uzeo njenu torbu i uskoro je vratio s džepom prišivenim pozadi. Ona mu se tada požalila kako nikako ne može pronaći kožnu torbu koja joj odgovara, pa mu je opisala kako zamišlja idealnu. Ubrzo nakon toga, torba kakvu je opisala stigla je na njenu adresu s Dumasovom porukom...tako se rodila Hermes Birkin torba.











Sledece što bih izdvojila su Mulberry Alexa torbe. Slične su Hermesovim torbama, sličnije forme.







Izdvojila sam ove dve marke jer su mi klasičnijeg oblika, bez preterano detalja tako da se mogu lako kombinovati. Klasičnije su u odnosu na cirkus kojim nas obasipaju razni kreatori na modnim pistama i van iste.

Naravno, izabrala sam modele u aktuelnim bojama: crna, krem/braon, teget/plava, nezaobilazno-atraktivna žuta. Poslednji model Mulberry Alexa torbi mi se dopao jer je upečatljivog dizajna, šaren i uz svedeniju odevnu kombinaciju izvanredan.

3 коментара:

Lola је рекао...

great post!!!!!

xoxo

Nina је рекао...

Super post :) Obozavam birkin torbe, bas su mi nekako elegantne :) Pratim tvoj blog...

myfashiondiaryxo.blogspot.com

Dunja Style је рекао...

hvala!! :-) thanks!

Translate